Swing Catalyst

Kursoversikt Byneset Golfskole Golfintro Treningsområdet Swing Catalyst
Separator

En revolusjon innen golftrening

Swing Catalyst Studio på Byneset…
Swing Catalyst er beskrevet som verdens mest avanserte system for golf videoanalyse av golfsvingen, og er utviklet her i Trondheim av firmaet Initial Force AS.
I 2010 åpnet Byneset Golf sitt nye treningsstudio med avansert videoanalyse av golfsvingen. Swing Catalyst systemet passer for spillere på alle nivåer, og er et ypperlig verktøy for å forbedre golfsvingen.

Inntil nylig har golftrening vært mer eller mindre ”en-dimensjonal”. Ved bruk av videokamera har golfinstruktøren etter hvert mer effektivt kunne studere svingteknikken til sine elever. Men hva med de kreftene og bevegelsene som det blotte øyet og et videokamera ikke fanger opp - de usynlige kreftene som ligger bak det gode golfslaget? Rotasjonskraft, vektforflytning, tyngdepunkt og trykk mot underlaget er viktig informasjon om golfsvingen som man tidligere ikke har hatt tilgang på. Dette er krefter og bevegelser som ligger til grunn for det gode golfslaget. Gjennom nærmere ti år har Swing Catalyst i samarbeid med NTNU utviklet en kraftplateteknologi som nå gjør det mulig å måle og vise de usynlige kreftene som virker i en golfsving.
Flere av verdens beste golfspillere er allerede ivrige brukere av Swing Catalyst. Ved å studere data fra disse spillerne og sammenligne med data fra ”golferen i gata” har man sett klare sammenhenger på hva de beste gjør forskjellig fra den gjennomsnittlige golfspilleren.
Ved å bruke en såkalt launch monitor (dopplerradar som måler slaglengde, kølle- og ballhastighet, spinn, retning etc) i kombinasjon med kraftplateteknologien og videokamera, kan man nå i tillegg studere korrelasjonen mellom alle bevegelsene i golfsvingen og selve resultatet av golfslaget. Hvordan påvirker en liten endring i vektforflytningen lengden eller retningen på slaget? Mange har blitt overrasket over resultatet. Og like mange har blitt overrasket over hvor effektivt golftreningen nå kan gjøres.

Byneset Golf - Home of Swing Catalyst…
På Byneset kan du booke tid i Swing Catalyst Studio ved å kontakte Fredrik Mohall i proshopen. I tillegg til en effektiv treningsøkt vil du få med en video hjem som sammenfatter hele leksjonen i korte trekk, slik at du enkelt kan se fremgangen fra gang til gang. Videoen inneholder din egne svinger filmet fra 3 forskjellige kameravinkler, kommentarer fra instruktøren og ikke minst resultatet av slagene dine. Det er også mulig å få sammenlignet sin egen sving i slow motion med flere av de beste spillerne i verden.

Byneset Golf ønsker alle klubber velkommen til å bruke anlegget…
Golftrenere fra andre klubber som ønsker å undervise sine egne medlemmer/elever i vårt treningsstudio bes kontakte vår head pro Fredrik Mohall for betingelser og avtale.

LES MER OM SWING CATALYST PÅ: www.swingcatalyst.com