Aktuelt

Det nærmer seg sesongslutt!

En flott og noe spesiell golfsesong nærmer seg nå ubønnhørlig slutten.
Vi tar imidlertid sikte på å holde Byneset Syd åpen så lenge vær- og føreforholdene tillater det.
Hva gjelder Byneset Nord må vi nok stenge banen torsdag 8. oktober, slik at siste spilledag blir onsdag 7. oktober.
 
Så hvorfor stenge banen når spilleforholdene er så fine? Det spørsmålet får vi hver eneste høst, og her skal dere få noen enkle svar:
 
• Våre slovakiske banearbeidere reiser hjem 12. oktober etter drøye 6 måneders arbeidsøkt og like lenge borte fra sine familier. Da er vi for få igjen til å gjøre nødvendige arbeidskrevende vinterforberedelser og daglig vedlikehold.
• Vi trenger alle våre banearbeidere for å gjøre alt klart for at banen skal overvintre på best mulig måte, blant annet skal alle greener vertikalskjæres og dypluftes, vanningsanlegg skal tappes ned, grøfter skal graves og skilter, teeklosser, flagg og annet utstyr skal i hus.
• Et viktig motiv for å stenge er også at vi ønsker å bevare gresset på best mulig måte gjennom vinteren, slik at vi kan åpne så tidlig som mulig til våren. Da er vel de aller fleste mer spillekåte enn på kjølige høstdager.
 
Her følger link til en artikkel skrevet av gressforsker Agnar Kvalbein (Bioforsk) som forklarer dette på et mer vitenskapelig grunnlag:
KLIKK HER