Aktuelt

BRISBANE OPEN - en gedigen suksess

 

Vårens siste Open-turnering er ferdigspilt.  Brisbane Open gikk av stabelen lørdag 7. juli og føyde seg inn i rekken av gode arrangement ved Byneset Golf. Denne turneringen arrangeres hvert år, og det legges ned mye arbeid for å få terrenget til å matche det subtropiske klimaet i hovedstaden i den australske delstaten Queensland. 

Denne gangen var det sekvensiell start fra klokken 10:00. Gutta jeg ble satt sammen med var typiske long-hitters, så dette kunne bli mye moro.  Mye moro også med mange forskjellige konkurranser. På bildet ser vi fra venstre, Steinar Dahl, Jakob Stølan Malvik og Thinh Diep. 

Første konkurranse var å gjøre det bedre enn Reidar Stølan på hull 5. Stølan er viden kjent for sine grusomt dårlige resultater på dette hullet, og bare for å dokumentert dette gikk vi en prøverunde på fredag og filmet Reidar på hull 5.  Han tryglet om ikke å distribuere generalprøven, så det får vi respektere. Jeg kan likevel røpe at han kjørte en rask pingvin-hook rett over rød tee til venstre. Vel vel. Dette lovet godt for lørdagen.  Men hva skjer? Reidar dunker inn et par på hull 5 i Brisbane Open. Dette ble vist i direktesending på Facebook, og den som ikke fikk det med seg, og gjerne skulle sett den, kan bare ta en tur innom Byneset sine sider nettopp på Facebook.
Hvem greide å slå Reidar på hull 5?  Det var to som greide det i følge turneringsleder Rolf Karlsen. Nemlig Thinh Diep og Christian Bjørk Ingul. Thinh kan ses på bildet over og nedenfor ses et bilde av Christian Ingul som for anledningen er sponset av Rema 1000. 
Som annonsert måtte man være til stede for å få en premie, så premien for å slå Reidar på hull 5 gikk til Christian, da Thinh hadde forduftet til fordel for fotball-VM (en antakelse av undertegnede). Vi gratulerer!

 

Den samme unge Ingul innkasserte også premien som Birdie-konge. Sju (7) birdies på de 8 første hullene er jo helt sprøtt. Vi klemmer derfor til med et bilde til av den smilende Christian Ingul med gavekort og tilhørende premie.  Denne gang sponset av BOSS og Galvin Green. Om du synes plaggene ser bra ut, kan vi opplyse om at du finner tilsvarende kvaliteter i proshopen til Nina i hele sommer. Vi gratulerer nok en gang.  #Pebble2020. 

Longest Drive for damer gikk til Lise Schølberg etter en monsterdrive på hull 7.  På samme hullet klemte Erlend Rogne til og innkasserte Longest Drive i herreklassen.  Gratulerer til begge to. 

Fergus Noel Farrel stakk av med premien for Nearest Pin.  Det ryktes om at den var rimelig tett på en HIO. Grattis!
(Undertegnede beklager manglende bilder av Lise, Erlend og Noel)

Og hvem kan vi gratulere med seier i årets Brisbane Open? 

Vi kan gratulere Øyvind Krag Ingul! Med 42 poeng var han foran fem spillere med 41 poeng og atter fem med 40 poeng. 

GRATTIS TIL ØYVIND - en spiller vi skal se opp for i årene fremover.  For den observante og nysgjerrige leser, kan vi herved bekrefte slektskapet med den meget yngre (og myyye myyye bedre) Christian Ingul.

Bildetillegg #1: Denne dukket opp på hull 5 fredag under innspillet til Reidar Stølan.  Ja, den var betenkt og stakk fra plassen.

Bildetillegg #2: Vinneren synes det er veldig stas å være i pressen, så derfor; Her er et til :-)

Bildetillegg #3: Turneringslederen selv, Rolf Karlsen, åpnet turneringen kl 10:00 med en sving man skal lete lenge etter, en balanse som er gudegitt, og ikke minst et resultat makkerne Reidar Stølan og Martin Elverum måpte over. 

Og til slutt, som vanlig og høyst fortjent, en stor takk til greenkeeper, banemannskap og til Terje Aasen & co for at dere fikser oss en bane som er nydelig.

Mvh Asbjørn Bredesen
Gjesteskribent

 Foto: Unsplash.com/Karlsen/Bredesen