Banestatus

Banestatus Baneanlegget Baneguide Slopetabeller Scorekort Sikkerhet og etikette Hole in One
Separator

Banestatus

Vi er kommet til oktober og rimfrost er igjen et tema.

Byneset, 2. oktober…

Vi er kommet til oktober og rimfrost er igjen et tema. Når gresset opplever den første frosten på høsten. vil vannet i cellene fryse til is. Hvis gresset da blir utsatt for tråkk, knuses cellene og gresset dør. Hvis dette skjer på en kortklipt golfbane, vil man få store, døde flekker. Disse vil man kunne se langt ut i neste sesong eller til de blir reparert eller skiftet ut. Derfor må banen være stengt når det er rimfrost.

Dersom forholdene er de rette, vil gresset etter en tid herdes. Dette er en fordel for gressets evne til å overleve vinteren. Barfrost og sol er altså en fordel for banen med tanke på neste sesong. Så tenk på det når du må vente på at rimfrosten tiner og at banen åpnes igjen. 

Sollyset er veldig viktig for gresset om høsten, derfor må vi fjerne trær som skaper skygge, spesielt på greener. Rundt greenen på hull 3 og tee-stedet på hull 11 på Nord har vi fjernet mange trær i høst. 

Mange oppgaver står foran oss resten av sesongen, Vi har planer om å rette opp ujevnheter på enkelte fairways og teesteder og vi skal lufte greenområder og dyplufte tees og greens. 

Når det gjelder stenging av banene, kommer nærmere informasjon senere. 

Det ser ut til at den verste "regntiden" nå har gitt seg og vi håper at resten av høsten blir tørr og fin. 

 

Ole Albert Kjøsnes
Head Greenkeeper
Byneset Golf