Banestatus

Banestatus Baneanlegget Baneguide Slopetabeller Scorekort Sikkerhet og etikette Hole in One
Separator

Banestatus

Denne våren har vært meget spesiell værmessig. Fra en lang og tøff vinter gikk det rett over i sommer med høye temperaturer og hurtig gressvekst...

Byneset,  6. juni 2018

Denne våren har vært meget spesiell værmessig. Fra en lang og tøff vinter gikk det rett over i sommer med høye temperaturer og hurtig gressvekst. Greenene har tatt seg brukbart igjen, selv om det er noen skader, som vanlig i lavpunkter. Med så langvarig, tørr og varm mai måned, er det utfordrende å få etablert nytt gressdekke i de svake områdene. Små krypkvein-spirer tørker lett ut, selv om vi vanner hver 2. til 3. time. I tillegg blir det stort press på banen i det fine været, så nye spirer får en tøff start. Hurtig voksende, etablerte planter får lavere motstandskraft mot slitasje og sykdommer, noe vi spesielt ser på tunrapp nå når temperaturen har falt «til normalen» igjen. På tross for dette er greenene i gjennomsnitt i noe bedre forfatning enn hva vi kan forvente på denne tiden, og i forhold til den tøffe vinteren vi har hatt. I fortsettelsen vil vi øke intensiteten med stikklufting, vertikalskjæring og dressing for å forbedre kvaliteten ytterligere.

På fairways og fore-greens er vi i gang med å vertikalskjære, og vi resår de svake områdene med vår Vederstad Rapid Turf. Vi har hatt litt problemer med å komme igjennom filt-laget der det er dødt gress, men regn og vanning hjelper. Det er leid inn en ekstra person til å vanne disse områdene. 

Tees er resådd tidligere og her spirer det greit. Siden maskinen vi bruker sår i rader med cirka 6 cm avstand, vil vi gjenta resåingen etter en tid, diagonalt. De tees som ble rettet av og sådd sist høst, (på hullene 4, 15, 16, 17 og 18 på Nord og 3 på Syd) tetter seg fint og kan settes i spill i løpet av en ukes tid. Vi har også resådd disse. 

 

Ole Albert Kjøsnes
Head Greenkeeper